Over Alflorex®

Aangetoonde werking op PDS symptomen

Alflorex® vermindert symptomen als opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree, buikpijn en constipatie.

  • Met de uniek gepatenteerde 35624® (Bifidobacterium Longum) bacteriestam
  • Slechts één kleine capsule per dag
  • Vermindert PDS symptomen
  • Gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek

De 35624® bacteriestam komt van nature in de darm voor

Alflorex® met de unieke Bifidobacterium longum (B. longum) 35624® bacteriestam zorgt voor een bewezen vermindering van symptomen van het prikkelbare darmsyndroom. De 35624® stam in Alflorex® behoort tot een bacteriefamilie die van nature voorkomt in de menselijke darmen en die bij de geboorte wordt overgedragen van moeder op kind. De bacterie wordt getransporteerd via het spijsverteringsstelsel en bereikt de darm als een levende bacterie.

Zo werkt Alflorex ®

Alflorex® vermindert de kenmerkende symptomen van PDS, door de vorming van een kalmerende en versterkende barrière in de darm, wat zorgt voor minder irritatie van de darmwand.

Zo gebruikt u Alflorex®

Neem om te beginnen één capsule Alflorex® per dag. Blijf daarna Alflorex® dagelijks innemen om het effect in stand te houden.

De eerste vermindering van symptomen moet merkbaar zijn bij dagelijks innemen van Alflorex®
In uitzonderlijke gevallen kan het 2-3 maanden duren voordat effect merkbaar is. Sommige mensen kunnen tijdens de eerste vier weken tijdelijk te maken krijgen met kleine veranderingen van het ontlastingspatroon. Dit is geheel normaal en duidt erop dat Alflorex® begint te werken. Alflorex® kan zo lang als gewenst dagelijks worden gebruikt om het effect in stand te houden.

1 capsule per dag

Op elk gewenst moment van de dag

Koel bewaren niet nodig

Iedereen kan Alflorex® gebruiken

Alflorex® is geschikt voor personen die een vegetarisch, halal, koosjer of FODMAP-dieet aanhouden. Er zijn geen wisselwerkingen bekend tussen Alflorex® en voedingssupplementen of geneesmiddelen, afgezien van het feit dat Alflorex® door antibiotica inactief kan worden gemaakt. Geadviseerd wordt om Alflorex® niet gelijktijdig in te nemen met antibiotica.


Veelgestelde vragen

Wat zit er in Alflorex®?

Alflorex® bevat de Bifidobacterium longum 35624® stam. De andere bestanddelen zijn: maïszetmeel, magnesiumstearaat en hypromellose.

Waarvoor wordt Alflorex® gebruikt?

Wanneer prikkelbare darm syndroom (PDS) is vastgesteld door een arts wordt Alflorex® gebruikt ter behandeling van PDS symptomen zoals bij buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en constipatie.

Hoe moet ik Alflorex® gebruiken?

Neem gedurende een maand één capsule Alflorex® per dag in. Het is belangrijk om Alflorex® dagelijks in te nemen en om de hele behandeling af te maken. Neem niet meer in dan de aanbevolen dagelijkse dosis.

Voor een effectief en correct gebruik moet Alflorex® altijd worden gebruikt volgens de beschrijving in de bijsluiter. Neem bij twijfel over de instructies voor het gebruik van Alflorex® contact op met uw arts of apotheek en houd u aan de adviezen.

Wanneer moet ik Alflorex® innemen?

Alflorex® kan, al dan niet met voedsel, op elk gewenst moment van de dag worden ingenomen. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende vloeistof (bijvoorbeeld een glas water of melk in plaats van zure dranken als vruchtensap).

Kan ik vruchtensap drinken terwijl ik Alflorex® gebruik?

Vruchtensap is over het algemeen zuur en zuur kan schadelijk zijn voor de 35624® stam. Geadviseerd wordt om Alflorex® in te nemen met water of melk of met minder zure dranken, zoals bijvoorbeeld soja-, amandel- of rijstmelk. Alflorex® kan echter wel worden ingenomen als onderdeel van een maaltijd waarvan vruchtensap deel uitmaakt, omdat het eten dan bijdraagt aan de bescherming van de Alflorex® stam.

Hoe zit het met antibiotica?

Als bacteriestam kan het effect van de Bifidobacterium longum 35624® stam teniet worden gedaan door een antibioticabehandeling. Aanbevolen wordt om tijdens behandeling met antibiotica door te gaan met het innemen van Alflorex®. Tijdens behandeling met antibiotica moet de dagelijkse dosis Alflorex® niet tegelijk worden ingenomen met de antibiotica.

Wanneer begint Alflorex® te werken?

Alflorex® begint direct te werken en wanneer dat nodig is de darm te behandelen. Tijdens de eerste twee weken draagt dat bij aan het herstel van het darmsysteem. De eerste vermindering van symptomen moet merkbaar zijn na het gedurende ca. 1-2 weken regelmatig innemen van Alflorex®. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren dan een maand, mogelijk 2 tot 3 maanden, voordat Alflorex® de darm gaat behandelen.

Verdwijnt Alflorex® weer uit het lichaam?

Alflorex® blijft in de buik zolang de behandeling wordt voortgezet. Het werkt in de darm en wordt op natuurlijke wijze afgevoerd door normale darmbewegingen. Door het dagelijks innemen van een capsule met Alflorex® kan ervoor worden gezorgd dat de behandeling van de darm doorgaat.

Hoe heet de werkzame stof in Alflorex®?

Alflorex® voor PDS bevat de gepatenteerde bacteriestam Bifidobacterium longum 35624®, die oorspronkelijk werd aangeduid als Bifidobacterium infantis 35624®. Voor die unieke bacteriestam bestaat, zo wordt door medische deskundigen bevestigd, een goed bewijsniveau als het gaat om een afname van de symptomen bij PDS.


Alflorex® is o.a. verkrijgbaar bij

Klik op de onderstaande logo’s voor actuele Alflorex aanbiedingen
*PDSB leden krijgen standaard 25% korting op Alflorex bij De Roode Roos.


Leven met PDS – op werk en in vrije tijd

Zorgt PDS ervoor dat je bepaalde situaties vermijdt zoals sport, (zakelijke) afspraken maken en er op trekken met de kinderen? Gelukkig zijn er goede adviezen die je kunnen helpen.

Voeding en PDS

Door het toepassen van een paar eenvoudige adviezen krijg je meer controle op PDS klachten. Rustig eten op vaste tijden is een goede gewoonte. Hier vindt je goede onderbouwde informatie over het FODMAP-dieet en links naar FODMAP recepten.

Bewegen en PDS

Werken, sociale activiteiten, sporten… Veel mensen vinden het lastig om alles voor elkaar te krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat tijd vrijmaken voor sport een goed effect heeft op PDS symptomen. Lees meer over het onderzoek plus een aantal eenvoudige adviezen.


Alflorex® voor PDS is geregistreerd als Medical Device (klasse II-b). Het is een gereguleerd zelfzorgproduct dat voldoet aan de eisen voor CE-markering (CE0477). Het wordt gebruikt ter vermindering van PDS symptomen, waaronder een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree en constipatie. Lees de bijsluiter met productlabel zorgvuldig door.
® / ™ zijn handelsmerken van PrecisionBiotics Group Ltd, copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.