Over Alflorex®

Alflorex® vermindert de kenmerkende symptomen van PDS, door de vorming van een kalmerende en versterkende barrière in de darm, wat zorgt voor minder irritatie van de darmwand.

Aangetoonde werking tegen PDS symptomen

Dankzij de uniek gepatenteerde 35624® Bifidobacterium longum (B. longum) bacteriestam vermindert Alflorex® de kenmerkende symptomen van het prikkelbare darm syndroom. De 35624® stam vormt een kalmerende en versterkende barrière in de darm wat zorgt voor minder irritatie van de darmwand. Alflorex® vermindert symptomen zoals:

● Opgeblazen gevoel
● Winderigheid
● Diarree
● Buikpijn
● Constipatie

Gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek

De unieke 35624® bacteriestam

Alflorex® bevat de unieke Bifidobacterium longum (B. longum) 35624® bacteriestam en zorgt voor een bewezen vermindering van symptomen van het prikkelbare darm syndroom. De 35624® stam in Alflorex® behoort tot een bacteriefamilie die van nature voorkomt in de menselijke darmen en die bij de geboorte wordt overgedragen van moeder op kind. De bacterie wordt getransporteerd via het spijsverteringsstelsel en bereikt de darm als een levende bacterie.

Zo werkt Alflorex ®

Krijg de controle op het dagelijks leven terug met Alflorex®. Neem om te beginnen één capsule Alflorex® per dag. Blijf daarna Alflorex® dagelijks innemen om het effect in stand te houden.

De eerste vermindering van symptomen is merkbaar na het gedurende 1-4 weken dagelijks innemen van Alflorex®. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren dan een maand, mogelijk 2 tot 3 maanden. Sommige mensen kunnen tijdens de eerste vier weken tijdelijk te maken krijgen met kleine veranderingen van het ontlastingspatroon. Dit is geheel normaal en duidt erop dat Alflorex® begint te werken. Alflorex® kan zo lang als gewenst dagelijks worden gebruikt om het effect in stand te houden.

1 capsule per dag

Op elk gewenst moment van de dag

Koel bewaren niet nodig

Iedereen kan Alflorex® gebruiken

Alflorex® is geschikt voor personen die een vegetarisch, halal of koosjer eten en mensen die een FODMAP-dieet aanhouden. Er zijn geen wisselwerkingen bekend tussen Alflorex® en voedingssupplementen of geneesmiddelen, afgezien van het feit dat Alflorex® door antibiotica inactief kan worden gemaakt. Geadviseerd wordt om Alflorex® niet gelijktijdig in te nemen met antibiotica.


Veelgestelde vragen

Wat zit er in Alflorex®?

Alflorex® bevat de Bifidobacterium longum 35624® stam. De andere bestanddelen zijn: maïszetmeel, magnesiumstearaat en hypromellose.

Waarvoor wordt Alflorex® gebruikt?

Alflorex® wordt gebruikt voor het verminderen van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) symptomen waaronder een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree en constipatie.

Hoe moet ik Alflorex® gebruiken?

Neem gedurende minimaal een maand één capsule Alflorex® per dag in. Het is belangrijk om Alflorex® dagelijks in te nemen om het effect in stand te houden. Neem niet meer in dan de aanbevolen dagelijkse dosis.
Lees altijd de bijgesloten gebruiksaanwijzing voor een effectief en correct gebruik van Alflorex®. Neem bij twijfel over de gebruiksinstructies van Alflorex® contact op met de huisarts of apotheek en hou je aan de adviezen.

Wanneer moet ik Alflorex® innemen?

Alflorex® kan, al dan niet met voedsel, op elk gewenst moment van de dag worden ingenomen. Slik de capsule in zijn geheel door met voldoende vloeistof (bijvoorbeeld een glas water of melk in plaats van zure dranken als vruchtensap).

Kan ik vruchtensap drinken terwijl ik Alflorex® gebruik?

Vruchtensap is over het algemeen zuur en zuur kan schadelijk zijn voor de 35624® stam. Geadviseerd wordt om Alflorex® in te nemen met water of melk of met minder zure dranken, zoals bijvoorbeeld soja-, amandel- of rijstmelk. Alflorex® kan echter wel worden ingenomen als onderdeel van een maaltijd waarvan vruchtensap deel uitmaakt, omdat het eten dan bijdraagt aan de bescherming van de Alflorex® stam.

Hoe zit het met antibiotica?

Als bacteriestam kan het effect van de Bifidobacterium longum 35624® stam teniet worden gedaan door een antibioticabehandeling. Aanbevolen wordt om tijdens behandeling met antibiotica door te gaan met het innemen van Alflorex®. Tijdens behandeling met antibiotica moet de dagelijkse dosis Alflorex® niet tegelijk worden ingenomen met de antibiotica.

Wanneer begint Alflorex® te werken?

Alflorex® begint direct te werken en wanneer dat nodig is de darm te behandelen. Tijdens de eerste twee weken draagt dat bij aan het herstel van het darmsysteem. De eerste vermindering van symptomen moet merkbaar zijn na het gedurende ca. 1-2 weken regelmatig innemen van Alflorex®. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren dan een maand, mogelijk 2 tot 3 maanden, voordat Alflorex® de darm gaat behandelen.

Verdwijnt Alflorex® weer uit het lichaam?

Alflorex® blijft in de buik zolang de behandeling wordt voortgezet. Het werkt in de darm en wordt op natuurlijke wijze afgevoerd door normale darmbewegingen. Door het dagelijks innemen van een capsule met Alflorex® kan ervoor worden gezorgd dat de behandeling van de darm doorgaat.

Hoe heet de werkzame stof in Alflorex®?

Alflorex® voor PDS bevat de gepatenteerde bacteriestam Bifidobacterium longum 35624®, die oorspronkelijk werd aangeduid als Bifidobacterium infantis 35624®. Voor die unieke bacteriestam bestaat, zo wordt door medische deskundigen bevestigd, een goed bewijsniveau als het gaat om een afname van de symptomen bij PDS.


Alflorex® is online verkrijgbaar bij

Bestel direct in de onderstaande webshops of vraag uw apotheek of drogist (ZI-nummer: 16906144).

Alflorex via Online Drogist
Alflorex verkrijgbaar bij DA drogist

6 tips voor het bespreekbaar maken van PDS

Goede routines, regelmatig eten, voldoende lichaamsbeweging en stressmanagement helpen bij de symptoombestrijding van PDS. Het leven is echter zelden routinematig. De dagelijkse gang van zaken zoals werk, reizen, een sociaal leven en activiteiten met kinderen maken het plannen soms erg lastig. Gelukkig zijn er goede adviezen die je kunnen helpen om toch wat routine aan te brengen. PDS gaat niet weg, maar gewoon weer kunnen leven kan wel degelijk. Een van de manieren waarop je dat voor elkaar kunt krijgen is door PDS bespreekbaar te maken.

Voeding en PDS: wat kun je wel en niet eten?

De juiste voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Het gezondheidsadvies voor PDS patiënten bestaat uit een gezond en gevarieerd eetpatroon. PDS patiënten geven aan dat dagelijkse routines en kleine aanpassingen al voor een gunstig effect zorgen. Denk daarbij aan eten op vaste tijden en rustmomenten rondom de maaltijden.

De meest (en minst) effectieve sporten tegen PDS symptomen

In principe heeft het maag- en darmstelsel dus baat bij lichaamsbeweging. Bij PDS geldt echter wel dat de effecten bij iedereen anders zijn. Het kan daarom zijn dat bepaalde vormen van sport die hieronder genoemd worden te belastend voor je zijn. Kies in dat geval voor de rustige en regelmatige bewegingen. Ook die kunnen een grote impact hebben op de beperking van klachten. 


Alflorex® voor PDS is geregistreerd als Medical Device (klasse II-b). Het is een gereguleerd zelfzorgproduct dat voldoet aan de eisen voor CE-markering (CE0477). Het wordt gebruikt ter vermindering van PDS symptomen, waaronder een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree en constipatie. Lees de bijsluiter met productlabel zorgvuldig door.
® / ™ zijn handelsmerken van PrecisionBiotics Group Ltd, copyright 2020. Alle rechten voorbehouden.