Alflorex® in de media

Leven met het Prikkelbare Darm Syndroom: 5x zó houd je de symptomen onder controle

4 juli 2022
Margriet x Alflorex

Leven met PDS en wat kan je er aan doen om weer controle te krijgen op deze (vaak wel) vervelende symptomen zoals buikpijn.

Lees de 5x tips hier
Caroline heeft PDS:

“Je moet er maar mee leren leven”

18 maart 2022
De Telegraaf x Alflorex

In samenwerking met de stichting PDSB, dé belangenorganisatie PDS een interview met
PDS patiënte Caroline en Maag-Darm-Leverarts
Daniël Keszthelyi.

ZORG EN WELZIJN – TELEGRAAF 18 MAART 2022

‘Elke dag buikpijn is niet oké..’

22 maart 2023
DPG media x Alflorex

Heb je vaak last van rommelende darmen en winderigheid? Misschien zelfs in combinatie met een opgeblazen gevoel en of buikpijn? Dit accepteer je misschien wel als iets dat ‘nu eenmaal bij je hoort’, maar dat hoeft zeker niet. Praten over darmklachten is nu meer dan ooit normaal. Elke dag buikpijn hebben is dat niet. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen. 


Wat zijn probiotica en helpen ze bij PDS?

De darmflora – of het darm-microbioom – is een belangrijk onderdeel van onze algehele gezondheid. Wanneer de bacteriën in de darmflora uit balans zijn, kan dit invloed hebben op de gezondheid. Een van de mogelijke gevolgen is het prikkelbare darm syndroom (PDS). Hierbij is er sprake van verschillende klachten gerelateerd aan de darmen en spijsvertering. Probiotica kan helpen bij het verminderen van deze PDS-klachten. 


Wat zijn de symptomen van PDS (en wat kun je eraan doen)?

PDS staat voor prikkelbare darm syndroom – een chronische darmaandoening waar een uiteenlopend palet aan klachten onder valt. De term PDS hoor je vaak. Niet zo gek, want ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft ermee te maken. Hoewel PDS geen levensbedreigende aandoening is, kan het wel degelijk een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Door te weten wat de symptomen van PDS zijn, kun je sneller de klachten aanpakken. In dit artikel ontdek je wat de symptomen van PDS precies zijn en hoe je PDS kunt behandelen.