Nieuws

6 tips voor het bespreekbaar maken van PDS

Goede routines, regelmatig eten, voldoende lichaamsbeweging en stressmanagement helpen bij de symptoombestrijding van PDS. Het leven is echter zelden routinematig. De dagelijkse gang van zaken zoals werk, reizen, een sociaal leven en activiteiten met kinderen maken het plannen soms erg lastig. Gelukkig zijn er goede adviezen die je kunnen helpen om toch wat routine aan te brengen. PDS gaat niet weg, maar gewoon weer kunnen leven kan wel degelijk. Een van de manieren waarop je dat voor elkaar kunt krijgen is door PDS bespreekbaar te maken.Voeding en PDS: wat kun je wel en niet eten?

De juiste voeding speelt een belangrijke rol bij PDS. Het gezondheidsadvies voor PDS patiënten bestaat uit een gezond en gevarieerd eetpatroon. PDS patiënten geven aan dat dagelijkse routines en kleine aanpassingen al voor een gunstig effect zorgen. Denk daarbij aan eten op vaste tijden en rustmomenten rondom de maaltijden.


De meest (en minst) effectieve sporten tegen PDS symptomen

In principe heeft het maag- en darmstelsel dus baat bij lichaamsbeweging. Bij PDS geldt echter wel dat de effecten bij iedereen anders zijn. Het kan daarom zijn dat bepaalde vormen van sport die hieronder genoemd worden te belastend voor je zijn. Kies in dat geval voor de rustige en regelmatige bewegingen. Ook die kunnen een grote impact hebben op de beperking van klachten. 


Wat zijn probiotica en helpen ze bij PDS?

De darmflora – of het darm-microbioom – is een belangrijk onderdeel van onze algehele gezondheid. Wanneer de bacteriën in de darmflora uit balans zijn, kan dit invloed hebben op de gezondheid. Een van de mogelijke gevolgen is het prikkelbare darm syndroom (PDS). Hierbij is er sprake van verschillende klachten gerelateerd aan de darmen en spijsvertering. Probiotica kan helpen bij het verminderen van deze PDS-klachten. 


Wat zijn de symptomen van PDS (en wat kun je eraan doen)?

PDS staat voor prikkelbare darm syndroom – een chronische darmaandoening waar een uiteenlopend palet aan klachten onder valt. De term PDS hoor je vaak. Niet zo gek, want ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft ermee te maken. Hoewel PDS geen levensbedreigende aandoening is, kan het wel degelijk een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Door te weten wat de symptomen van PDS zijn, kun je sneller de klachten aanpakken. In dit artikel ontdek je wat de symptomen van PDS precies zijn en hoe je PDS kunt behandelen.


Alflorex op margriet.nl – 5 tips om PDS symptomen onder controle te houden

Zo’n 10% van de Nederlandse bevolking heeft dagelijks last het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Veelvoorkomende symptomen van PDS zijn buikpijn, gasvorming, diarree en obstipatie. Heel vervelend, maar gelukkig is het voor steeds meer mensen mogelijk om de symptomen onder controle te krijgen.