Leven met PDS

Een prikkelbare darm is medisch gezien geen ernstige aandoening, maar mensen kunnen er veel klachten van hebben. Als het dagelijks leven voor u lastig is en als u merkt dat uw omgeving niet begrijpt wat PDS doet, bent u niet de enige.

Gelukkig is het voor steeds meer mensen mogelijk om hun PDS symptomen onder controle te krijgen, om ervoor te zorgen dat hun leven méér is dan alleen PDS. Het draait daarbij om regelmaat en routine.

Leven met PDS – op werk en in vrije tijd

Zorgt PDS ervoor dat u bepaalde situaties vermijdt zoals sport, vergaderingen en er op trekken met de kinderen? Gelukkig zijn er goede adviezen die u kunnen helpen. PDS gaat niet weg, maar gewoon weer kunnen leven kan wel degelijk.

Voeding en PDS

Voor veel mensen wordt het dagelijks leven een stuk beter als ze een paar eenvoudige adviezen volgen. Rustig eten op vaste tijden is een goede gewoonte. Hier vindt u goed onderbouwde informatie over het FODMAP-dieet en links naar FODMAP recepten.

Bewegen en PDS

Werken, sociale activiteiten… Veel mensen vinden het lastig om alles voor elkaar te krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat tijd vrijmaken voor sport een goed effect heeft op PDS symptomen. Lees meer over het onderzoek plus een aantal eenvoudige adviezen.